CANDAN YÜCEER

Özgeçmişi

Candan Yüceer, 4 Mayıs 1973’te doğdu.

İlköğrenimini Ankara Güven İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Ankara Güven-Yahya Kemal Beyatlı Lisesi’nde, yükseköğrenimini ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ankara, Samsun ve Tekirdağ Çerkezköy’de Sağlık Bakanlığı kadrosunda hekim olarak çalıştı. Daha sonra işyeri hekimi olarak görev yaptı.

Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği ve yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği üyeliği, Tabip Odası üyeliği görevlerini üstlendi.

2011 ve 2015 Milletvekili Genel Seçimleri için yapılan önseçimlerden birinci olarak çıktı. 24-25-26 ve 27. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili seçildi. 2012, 2016, 2020 yıllarında gerçekleştirilen CHP Olağan Kurultaylarında delegelerin oylarıyla Parti Meclisi’ne (PM) girdi.

3 dönemdir CHP PM Üyesi olan Yüceer, TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda Başkanvekilliği ve Grup Sözcülüğü, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. Şu anda ise TBMM Tekirdağ Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yüceer, sağlık camiasının, kadınların ve çocukların, seçim bölgesi Tekirdağ’ın sorunlarının yakın takipçisi olmuş, ülke gündemine taşımıştır. Yüceer, görev süresi boyunca sadece seçim bölgesinde değil, yurt genelinde de etkin çalışma yürütmüş, toplumsal sorunlarda mağdurun, ezilenin yanında mücadele vermiş, sorunlara çözüm yolları aramıştır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Yüceer, evli ve 2 çocuk annesidir.